2017-03-14
之前行經千色匯,見到呢間餐廳裝修唔錯,係我鍾意既類型,一路都無望真呢間係咩餐廳,今日見到原來係嚐越又見有下午茶就入去食。呢個脆魚餅撈檬,其實味道唔錯,夠凍之餘將所有料撈埋一齊,幾多顏色,引人食慾,略嫌油左小小,可能炸魚餅既關係。呢個鮮蝦米卷唔錯,建議一口食晒,因為咬開左一半食,會散開晒,食相無咁好睇佢有個好處金不換唔多,最怕食到勁多金不換,成口都係個陣味。個皮又夠煙un, 清清地唔錯!!黎個重口味烤乳豬,白色個堆係酸白蘿白絲,綠色個堆係薑蔥。薑蔥應該其他調味料,我淨係估到有香葉,蒜蓉,檻欖油,幾香,平衝到乳豬膩感,不過隻乳豬仔真係肥過頭。有蘿白絲都唔掂。埋單個陣,侍應都有問我地隻乳豬肥唔肥,佢話供應商供貨品質唔穩定,公司會再搵其他供應商。有樣抵讚係,佢肉厚既乳豬都整到勁嫩口,食食下食到香茅味,有豬肉鮮味到甜品,好不幸芒果係酸既,又食唔慣紫糯米,但佢綠色個個椰漿整得好香,唔錯。
佢有個好處金不換唔多,最怕食到勁多金不換,成口都係個陣味。
個皮又夠煙un, 清清地唔錯!! 黎個重口味烤乳豬,白色個堆係酸白蘿白絲,綠色個堆係薑蔥。薑蔥應該其他調味料,我淨係估到有香葉,蒜蓉,檻欖油,幾香,平衝到乳豬膩感,不過隻乳豬仔真係肥過頭。有蘿白絲都唔掂。埋單個陣, 侍應都有問我地隻乳豬肥唔肥,佢話供應商供貨品質唔穩定,公司會再搵其他供應商。
有樣抵讚係,佢肉厚既乳豬都整到勁嫩口,食食下食到香茅味,有豬肉鮮味 到 甜品,好不幸芒果係酸既,又食唔慣紫糯米,但佢綠色個個椰漿整得好香,唔錯。