2024-08-20 53 瀏覽
今日第一次去滿串自家醃制串烧店,同好友一齐晚饭,整体体验都几满意。我们试咗唔少推荐菜式,包括雞泡魚干、雞翼、茄子、一口牛、鱿鱼、香肠、薯条、炸蚝烤菠萝。可以话每道菜都有其特色。首先讲下雞泡魚干,入口有嚼劲,味道刚刚好,几适合做小食。至于一口牛同鱿鱼,肉质都系好嫩滑,特别一口牛烤得刚刚好,肉香四溢,值得推荐。茄子系经典之作,茄子软糯入味。不过,雞翼就有啲令人失望,虽然外观靓仔,但味道偏淡,少咗平时鸡翼应有的香气。炸蚝烤菠萝则系个意外惊喜,炸蚝鲜嫩多汁,配上甜甜的菠萝,令人一试难忘。最后要提一提服务,工作人员态度友善,几有耐性。整体而言,除咗雞翼之外,其他菜式都唔错,值得再嚟试多几次。

2024-08-20
  • 烤菠萝