2020-03-04
人生若只如初見.....初次預見那種感覺總是令人回味...其實人同食物都一樣,好味的食物也會令人一試難忘~就是這個店名吸引了我來到光顧,呢度主打西日式fusion菜~餐牌上種類繁多,最後我哋揀咗呢幾款~🐮初見香草吉列牛(配白飯、溏心蛋)吉列牛係香港都興起了一陣子,加埋香草的吉列炸面就第一次見。上菜時牛肉約三成熟,自己在鐵板上加熱至自己喜愛的熟成度~ 有得食有得玩!個人認為五成熟就剛剛好~🐮安格斯牛肉鍋(味噌湯底、轉烏冬)鍋仔細細但材料十足~ 冬菇金菇獅子狗椰菜日式魚蛋~ 薄切安格斯牛肉份量多肉味濃~ 其後仲放上鐵板燒嚟食一樣正!🐟煙三文魚沙律靚靚玫瑰花煙三文魚~伴以清新醒胃沙律菜~ 🥔初見邪惡炸薯條咁邪惡既炸薯條、我真係第一次見呀!係本人極愛既粗薯條上加上牛油炒香過的鹹蛋黃!蛋黃控表示食到停唔到口!令我深刻的是餐牌最後一頁,是一段令人感動的文字。。 🥺相信有故事的人都會感受到當中意義。。還記得初見時彼此的微笑嗎?
初次預見那種感覺總是令人回味...
其實人同食物都一樣,好味的食物也會令人一試難忘~
餐牌上種類繁多,最後我哋揀咗呢幾款~
🐮初見香草吉列牛(配白飯、溏心蛋)
🐮安格斯牛肉鍋(味噌湯底、轉烏冬)
🐟煙三文魚沙律
靚靚玫瑰花煙三文魚~伴以清新醒胃沙律菜~
🥔初見邪惡炸薯條
還記得初見時彼此的微笑嗎?