2018-05-29
呢排興櫻花,周街都係櫻花系列,杯,日用品,宜家連食物都有關於櫻花,所以特登揀呢間櫻花日本料理,試下先。店內空間非常大同埋好闊又有房間, 整體感覺好舒服。今次揀左鐵板燒, 我都好少食鐵板燒( 驚唔飽)前菜小食燒鱈魚片,味道較淡同埋好脆身又夠香口,加埋沙律醬,好正三式刺身:關池魚夠實肉又有口感,牡丹蝦好鮮甜,蝦頭仲可以去拎去熬湯TIM,連埋D蝦膏,甜到驚😊。帶子非常新鮮😊😊香煎鵝肝。廚師係我面前將塊鵝肝兩邊煎香, 香味一出我已經吞口水XDDD😂。幾分鐘左右已經食得, 慢慢放入口再咬JUICE到飛起😙😙。好正呀‧兩面少少脆身得岩岩好。口感好好。伴碟有無花果,桃,藍梅。仲有柚子醬比你點, 加埋一齊食感覺無咁油膩。😙😙😙名副其實活鮑魚, 仲要大大隻, 我諗要真係好考師傅功夫😱😱鮑魚真係好新鮮帶有少少咸味, 就算切左薄片都好有口感兼係爽身。😀近江牛肉: 一聽名已經無得輸啦, 我就鍾意食生少少既, 一咬入口少少想溶既感覺😍, 有少少好少油份留係個口度好香 (絕對唔係成口油咁嚇人架)😍炒飯, 真係唔可以睇少, 自隊左兩碗😌, 炒到粒粒分明, 粒粒有味。我自己都嚇親呀😂, 食 得 哂 兩 碗🙏😚味噌湯入
三式 刺身:關池魚夠實肉又有口感,牡丹蝦好鮮甜,蝦頭仲可以去拎去熬湯TIM,連埋D蝦膏,甜到驚😊。帶子非常新鮮😊😊
香煎鵝肝。 廚師係我面前將塊鵝肝兩邊煎香, 香味一出我已經吞口水XDDD😂。幾分鐘左右已經食得, 慢慢放入口再咬JUICE到飛起😙😙。好正呀‧兩面少少脆身得岩岩好。口感好好。伴碟有無花果,桃,藍梅。仲有柚子醬比你點, 加埋一齊食感覺無咁油膩。😙😙😙
名副其實活鮑魚, 仲要大大隻, 我諗要真係好考師傅功夫😱😱
味噌湯入面係用左蝦頭去整架
甜品特別想講 焦糖多士: 師傅用鐵板煎, 細細塊仲以為會煎燶TIM, 師傅好野
好飽呀, 鐵板燒都好飽