2021-05-17 63 瀏覽
成間餐廳既主題都係叢林同雀鳥,部份座位設計成白色鳥籠,環境好雅緻舒服我好鍾意似咖啡,呢杯Dirty Affogato非常符合我口味! 店家自製既咖啡Wrisky非常香濃,一啖酒一啖雪糕,不知不覺就飲左大半杯~雀鳥造型既特製酒杯,係店家既signature The Oasis, 直頭用埋店名, 有D荔枝味,粉紅色偏甜既果酒非常推薦女仔飲,忍唔住拎住係咁同佢自拍至於Pina Colada,都係充滿椰香,都係岩女仔飲既酒前菜叫左個墨西哥脆片,齊人之前墊下肚,上面舖滿住芝士,岩岩焗起上台,要趁熱食,不然芝士冷凍後就影響到脆片既口感三文魚非常厚肉,一個人食都幾飽,再配埋酸甜新鮮既沙律茶,恰到好處, 油膩感平衡得好好黑松露味超濃郁.仲睇得見一粒粒黑松露碎,食唔停叫左5成熟既肉眼,上台都岩岩好,超大塊扒一個人絕對食唔晒!烤紋充滿焦香,我就最鍾意連埋脂肪位食埋最後叫埋個PANCAKE甜品,畫上完美既句點!PS. 店員好靚女服務又好,收盤及時體貼朋友生日,電話預約果陣仲好醒咁話到時會問我地食咩甜品,就可以幫我地寫上祝賀句子仲建議我地揀D冇雪糕既甜品,咁就可以影好耐相

Dirty Affogato

Pina Colada
The Oasis

至於Pina Colada,都係充滿椰香,都係岩女仔飲既酒
Nachos

Salmon

黑松露Risotto

黑松露味超濃郁.仲睇得見一粒粒黑松露碎,食唔停

Rib eye

Pancake with berries

最後叫埋個PANCAKE甜品,畫上完美既句點!

PS. 店員好靚女服務又好,收盤及時體貼

仲建議我地揀D冇雪糕既甜品,咁就可以影好耐相
Lava Cake
2021-05-03