2020-10-14
店舖位於蘇豪區,一經過條街一定會比佢個店面吸引,門面裝修相當有特色,白色配粉紅色瓷磚,充滿玩味同設計感。一入到去更加仿如置身台灣bar,門口更有‘我愛台妹’嘅霓虹燈,好有feel。店內仲播住耳熟能詳嘅台灣歌,非常chill。店員本來安排我哋坐二人枱,之後有另一枱客走咗,就幫我哋搬去四人枱。店員仲好細心同我哋講枱上枝消毒噴霧可以用嚟消毒餐具同雙手。❤️手繪雙色鹽酥雞 $88超級酥脆,個炸漿厚度啱啱好,完全無油膉味!咬一啖已經出哂煙,肉質嫩滑多汁,好juicy!佢仲有配雙色醬-黑松露醬&柚子醬!黑松露醬比較濃,柚子醬比較清新開胃!我就中意輪住點嚟食!我個人認為可以同台灣嘅鹽酥雞媲美,非常推薦!好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)✅好靚適合打咭❤️酸辣牛肉麵 $118店員介紹我哋加辣牛油落啲湯度,加完的確鮮味咗,更有牛肉香。麵底我揀咗寬粉絲,好入味同有咬口,浸耐咗都唔會太淋。牛肉用咗牛𦟌位,好軟腍又入味。蟲草花有炸過,非常香口。豆腐口感特別,好Q彈,索哂啲湯汁。整體嚟講唔算太辣,對我嚟講可以再辣些少。好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)✅用料十足,好多蟲草花❤️溏心蛋魯肉飯 $55個蛋好有酒香,流心程度岩岩好。魯
❤️手繪雙色鹽酥雞 $88
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
✅好靚適合打咭
❤️酸辣牛肉麵 $118
好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
✅用料十足,好多蟲草花
❤️溏心蛋魯肉飯 $55
個蛋好有酒香,流心程度岩岩好。魯肉份量多,粒粒分明,肥瘦適中,唔會整到一pat肉碎醬咁。如果可以多返少少汁就perfect啦!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
❤️(左) 經典珍珠奶茶 $48 / (右)冬瓜茶鮮奶 $48
珍珠奶茶茶味好濃,但略甜。冬瓜茶嘅鮮奶份量比較多,冬瓜茶味比較淡。味道中規中矩。
好飲度:⭐️⭐️✨(2.5/5)
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
環境舒適,裝修好靚,非常適合打咭。菜色同飲品方面啲名都好創新有創意!成間店無論裝飾,餐牌都設計感十足,加分!味道方面亦都貼近台灣味道,有去咗台灣嘅感覺!下次會想試下佢個奶奶麻糬!