2023-02-17 525 瀏覽
別出心裁的檸檬冰室🌸冰鎮咕嚕肉 $68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超大盤上枱,上枱時咕嚕肉仲熱架,放左冰上面鎮住,有種冰火交溶既口感,外脆肉嫩,吃上黎唔覺膩,加上配料都相當豐富,有鮮甜火龍果,爽脆三色椒,新鮮紫洋蔥。🌸鮮茄菠蘿焗厚豬扒飯 $63⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有新鮮香甜蕃茄,原塊菠蘿,配塊原豬扒,肉質嫩而不會嚡口,豬扒仲沾了蛋汁去煎,再配搭鮮茄汁及蘑菇撈飯,真係好豐富。🌸檸檬牛油雞中翼(5隻) $55⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸得好香脆,每一隻都好大隻,夠入味,配以新鮮檸檬汁,完成可以解除油膩的感覺。🌸華田紅豆冰(沙冰)跟餐+$12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大大杯,紅豆打成沙冰配以華田,估唔到咁夾咁好飲,每一粒紅豆都夠綿但不會紅豆皮。飲落又唔會覺得沙沙感覺,好滑好好飲。🌸鮮磨蛋白杏仁茶(熱)跟餐+$12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️熱飲大杯裝,濃郁杏仁味,有大大塊蛋白,潤肺一流。========詳情============檸檬冰室 (冠天閣) (觀塘)觀塘康寧道11號冠天閣高層地下========================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨
別出心裁的檸檬冰室

🌸冰鎮咕嚕肉 $68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸鮮茄菠蘿焗厚豬扒飯 $63⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸檸檬牛油雞中翼(5隻) $55⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸華田紅豆冰(沙冰)跟餐+$12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸鮮磨蛋白杏仁茶(熱)跟餐+$12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
熱飲大杯裝,濃郁杏仁味,有大大塊蛋白,潤肺一流。

========詳情============

檸檬冰室 (冠天閣) (觀塘)
觀塘康寧道11號冠天閣高層地下
========================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #觀塘美食 #觀塘好去處 #港式美食 #冰鎮咕嚕肉 #蛋白杏仁茶 #華田紅豆冰 #沙冰 #鮮茄菠蘿厚豬扒飯 #原塊菠蘿 #厚豬扒 #檸檬牛油雞翼 #檸檬冰室
2023-02-17
  • 檸檬牛油雞中翼