2017-07-14 2819 瀏覽
旺角出名旺, 人多車多, 喺呢度行完街, 好想搵個地方hea一下 。喺OP search一下, 見呢道唔錯, 於是一試。呢度係通菜街尾, H&M對面。 樓下人聲鼎沸 ,就算係𨋢口都有人派傳單高叫為樓上啲食肆拉客,但係去到五樓,地方好大好唔錯, 座位之間好寬敞,我哋就係坐喺大窗邊旁邊嘅梳化椅。仲未正式放暑假, 但係今日阿仔學校假期,老公咁啱又放假, 難得喺呢個平日食個tea, 唔使同人逼。 Cafe播住悠揚嘅英文歌,幾好feel。 仔仔嗌咗佢至愛, 扭扭薯條, 即叫即炸, 香脆美味。老公嗌咗炸蝦洋蔥圈配芝士條,都係即叫即炸 ,熱辣辣, 蝦,洋蔥,芝士被炸漿包著炸, 一口咬下, 外脆內軟, 好滿足。我叫咗黑松露油炒滑蛋牛角包, 黑松露跟滑蛋係絕配。最鍾意佢嘅特色飲品,tea set 加$18。 全部可以喺童話世界搵到。小熊維尼 ,即菠蘿,熱情果,橙汁。 酸酸甜甜,透心涼黑魔后, 一啲都唔得人驚。 係可樂,咖啡,曲奇,棉花糖組成 紅靴玩具兵, 即凍鮮奶抹茶配日式紅豆。 雖然呢個要原價 ,但我呢個抹茶控梗係唔錯過啦, 紅豆好淋, 綠茶回甘仲有好鍾意佢哋嗰隻餐碟好休閒嘅食咗個下午茶, 叉完電 ,

仔仔嗌咗佢至愛, 扭扭薯條, 即叫即炸, 香脆美味。
扭扭薯條

炸蝦洋蔥圈配芝士條

我叫咗黑松露油炒滑蛋牛角包, 黑松露跟滑蛋係絕配。
黑松露油炒滑蛋牛角包

小熊維尼 ,即菠蘿,熱情果,橙汁。 酸酸甜甜,透心涼

維尼小熊

黑魔后, 一啲都唔得人驚。 係可樂,咖啡,曲奇,棉花糖組成

黑魔后

紅靴玩具兵

仲有好鍾意佢哋嗰隻餐碟

好休閒嘅食咗個下午茶, 叉完電 ,係時候返屋企囉😄

2017-07-12
扭扭薯條