2017-08-19 165 瀏覽
行入呢個小巷原來別有洞天!估唔到呢度有間甘有特色既餐廳。雖然舖頭唔係好大,但裝潢別致,小小既廚房可以做到甘多款菜式!七點零黎到已經坐滿人甘濟,入面約有十枱左右,雖然地方唔大,但坐位唔會好逼,坐得舒服。門口位置有張枱可坐,如果唔係夏天,我都會坐出面,靜得黎幾舒服。唯有冬天先啦。前菜我地叫左個煙燻蛋上枱時職員叫我地等一分鐘先開,我地當然聽話啦。一開!一陣煙漂出!煙燻三文魚既味,哈哈玉子好大塊,滑滑既玉子上面有一排海膽!海膽新鮮,清甜濃郁。玉子甜甜地,好滑,煙燻既味道滲晒入玉子同海膽度,第一次食呢種味道,正!夾住食係一大享受!擺得靚靚,帶子如菜名,半熟,外邊煎香,爽口!蕃茄汁甜甜地,又有少少蕃茄蓉,沾滿意粉。唔錯!美國豬鞍扒薯條較粗,好脆口!正!豬鞍煎香,邊脆地。好喜歡個汁,應該係橙汁黎,因為餐牌寫住係,哈哈。個汁甜甜酸酸甘,食落好fresh!同豬扒一齊食又幾夾,會無甘濟。果汁令佢煎時焦焦地,好香口!豬鞍扒,有啲肥肉痴住,肉質好林,juicy!飲品叫左薄荷朱古力同朱古力,價錢唔貴,不過不失。住左港島甘耐都無行入過黎呢度,估唔到今日入黎就有收穫啦!喜歡呢間餐廳,食物好食,價錢合理又有氣氛。喜歡

前菜我地叫左個煙燻蛋
上枱時職員叫我地等一分鐘先開,我地當然聽話啦。

一開!一陣煙漂出!煙燻三文魚既味,哈哈

煙燻海膽玉子燒

玉子好大塊,滑滑既玉子上面有一排海膽!

夾住食係一大享受!

半熟帶子。鮮茄扁意粉

美國豬鞍扒
薯條較粗,好脆口!正!

燒美國豬鞍扒  。香橙汁。烤雜菜薯條

果汁令佢煎時焦焦地,好香口!

豬鞍扒,有啲肥肉痴住,肉質好林,juicy!

飲品叫左薄荷朱古力同朱古力,價錢唔貴,不過不失。

凍薄荷朱古力
熱朱古力

住左港島甘耐都無行入過黎呢度,估唔到今日入黎就有收穫啦!喜歡呢間餐廳,食物好食,價錢合理又有氣氛。喜歡小店!下次大家都可以同soulmate 黎soul+9!
煙燻海膽玉子燒
半熟帶子。鮮茄扁意粉