2022-06-30 1562 瀏覽
食過銅鑼灣既season, 今晚同朋友係尖沙咀食飯,就試下尖沙咀既Season plus。知道地址睇Google map都搵左一陣子先搵到,行過後巷找到Season Plus,簡直係別有洞天。有大平台,有室外室內,完全吾似係香港。坐低先點酒,我地2個女既酒量淺,就先叫左枝意大利白酒,入口好淳,又夠凍。可加$50要半打美國中碼生蠔,海水味吾會太濃,好鮮甜又creamy 2連吾鍾意食生蠔既朋友都encore。2位男士就要free flow cocktail。佢地每人各叫2~3款,有多款whisky, gin, vodka 再加yogic, soda, 多款果汁冰。有熊仔果汁冰,好可愛。另外叫左個特色小食,雪茄蝦卷,幾可亂真。蝦春卷新鮮熱辣,炸得乾身又香脆。健康人生,我地點左2個沙律,煙三文魚沙律同煙火腿沙律,份量好大,醬汁似Cesar salad 但無咁酸,同大量芝士碎。主菜點左烤海鮮同安格斯肉眼扒。海鮮份量足,龍蝦開邊芝士烤,肉質彈牙有好多蝦膏。朋友最欣賞烤螺,加少許海鹽好鮮味,烤得剛好,吾會硬。原隻魷魚亦燒得好香。安格斯肉眼扒係medium rare,外面碳燒,入面好林滑,牛味十足,

主菜點左烤海鮮同安格斯肉眼扒。

安格斯肉眼扒係medium rare,外面碳燒,入面好林滑,牛味十足,薯仔亦烤得好味。

4個人傾足一晚,環境舒適,食物高質,性價比高。
  • 生蠔
  • 海鮮拼盤