2021-07-05
今次特別黎到呢間新開無耐嘅餐廳 係第一次試尼泊爾菜 本來以為通常都得個辣字 或者味道唔岩港人口味 但無諗過原來好惹味好有驚喜!老闆娘仲好熱情添❤️✾ Mr. & Mrs. Pani Puri🥙 (hkd58)出面一層薄脆 入面加左秘製烤肉 洋蔥 薯蓉 仲隱藏咗一粒青辣椒🫑😳 再點佢既醬汁一啖食落口 無諗過都幾夾 唔太食得辣嘅朋友建議可以拎走粒辣椒先食🤣✾ Pork Momo🥟 (hkd68)全晚最出色嘅菜🤍佢嘅餃子有好多唔同整法 今次揀左Steam同埋Spicy 兩個都好惹味(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑) 特別係Spicy 食落唔算好辣 但佢入面嘅豬肉用左秘製醬汁去整 連同伴隨嘅洋蔥都係用果隻醬汁炒 成碟都好令人回味🥺✾ Nepalese Chicken Chowmein🍝 (hkd78)老闆娘話呢個雞肉炒麵係餐廳嘅招牌菜 食落真係無令人失望 係好有鑊氣嘅特色炒麵👩🏻🍳又唔會好油膩✾ Volcano Chicken Wings🌋 (hkd78)食落外脆內軟 肉質都好嫩 辣度可以自由選擇 而且每隻雞翼都好大隻食到好滿足!皆因佢地有剪開一邊骨先煎 啖啖肉☺️✾ Lassi🍹 (hkd58)感覺就好似yogur
✾ Pork Momo🥟 (hkd68)
✾ Lassi🍹 (hkd58)
感覺就好似yogurt smoothie 有幾款唔同水果味選擇 好鍾意佢夠milky 個人最推介Banana Lassi🍌✨