2018-10-29 259 瀏覽
之前響團購買左用$50買左價值$100現金卷,見去開銅鑼灣就順便過天后試下呢間臺式cafe lah~響天后地鐵站行左大概五分鍾就到,位置唔算太難搵~餐廳有兩層,待應安排左我同友人坐樓上,淺色調牆面空間感寬闊,環境唔錯,適合朋友或家庭聚會!菜式方面,有多款台式美食和地道小食,價錢相當實惠,加上團購優惠十分抵食!!!!<地瓜薯條> $24甜甜地,淡淡地瓜香味,緩和左炸物個種油膩感 一碟有七、八條左右,可以同朋友一齊share~<總匯三文治>$34同平時系快餐店食的公司三文治無咩分別,同埋三文治應該喺預早做好的,上菜時面包已經唔脆呢個三文治不太推介,下次唔會叫了~<臺荼薈炒飯>$55好好味!!!! 呢個炒飯超多配料,有椰菜,龍蝦丸,肉鬆等等,仲有隻太陽蛋鋪系面,好豐富!炒飯炒得好均勻,飯粒乾爽粒粒分明,撈埋D蛋汁一齊食真系無得頂!Overall 黎講,食物質素above average,環境舒適,不過咁ge價錢食到又平又好味既台式食物算系咁lah~ 會再encore~~

響天后地鐵站行左大概五分鍾就到,位置唔算太難搵~

<地瓜薯條> $24
甜甜地,淡淡地瓜香味,緩和左炸物個種油膩感

一碟有七、八條左右,可以同朋友一齊share~
地瓜薯條

<總匯三文治>$34

呢個三文治不太推介,下次唔會叫了~
總匯三文治

<臺荼薈炒飯>$55