2019-08-07
放假打咗五個鐘頭波,又攰又熱又超級肚餓,波友問我想食乜嘢,我話最好係有一啲任飲任食㗎喇,結果佢就帶咗我去左一間佢公司附近樓上的牛涮鍋。這兒是上樓食肆,主要都是做熟客生意的,晚市兩個鐘頭自助放題,加拿大豚肉日本雞肉放題價錢$168,美國牛肩胛放題188,牛小排放題238, 我哋揀咗小朋友至愛的蕃茄薯仔豚骨濃湯,因為我覺得蕃茄薯仔係好配合豬肉同埋牛肉的味道。食物種類有一些與別不同的選擇,例如沙拉龍蝦丸, 芝士魚豆腐, 菜心苗, 秋葵等等飲品方面,起碼都有十款八款給你揀,還有他自家製的涼茶任君選擇。另外,香辣雞翼非常好味, 就算擺咗一陣都已經好香脆,而且平時食風沙單支雞翼, 一個餐前小食五六支都要38,48蚊,食返佢七八支都回到本。加拿大豚肉比起日本豚肉肉質夠結實, 不會像 其他放題一放入鍋中就散掉, 而且味道非常好, 平時我只食一碟肉,今天我食了三碟。美國牛肩胛比一般雪花肥牛, 脂肪比例較少, 牛味濃郁。牛小排搭起上嚟嘅時候好似彈下彈下橡筋一樣好得意,食落彈牙。 朋友話比較喜歡牛小排。食放題我至愛的就是看他 雪糕這二是haagen dazs四款雪糕任你選, 但是食他三杯雪糕已經九十幾蚊啦!
這兒是上樓食肆,主要都是做熟客生意的,
美國牛肩胛比一般雪花肥牛, 脂肪比例較少, 牛味濃郁。
今次我覺得食得又好,環境清幽適合朋友共聚, 兩個小時任食畀喺坊間90分鐘任食,化算得多,而且食物質素有保證。 下次可以再過嚟食他的海鮮, 但要打電話預約先, 保證當日新鮮送到。
滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8.5
環境:8