2021-01-23 256 瀏覽
💛呢間藏身喺大圍嘅低調隱世cafe, menu上面充滿住非一般菜式🌟配搭上比較少見而又好特別😀有芝士咖啡☕️、自家製bagel🥯、意粉🍝等等😃好多款都想試🤣📍bookmark左一排終於黎到試😆🍳Shakshuka港式煲蛋 ($88)北非x港式嘅fusion😝上碟個港式砂煲已經好吸睛🤣整體少少辣得黎幾惹味😋(圖3拉絲😆)面層有🥬羽衣甘藍脆片、🍖意式辣腸同🧀feta cheese~個蛋焗到岩岩流心🧡用🥄篤開,啲蛋黃同🥫茄醬已經流哂出黎🤪芝士仲非常拉絲🤩加埋入面嘅🥔薯仔、🍖腸同、🍄蘑菇一齊食有少少酸+辣😍冬天食好溫暖😋🥯芝士bagel跟焗蛋個set會有一個🥯之前睇過其他評論話好鬆軟🙈食完感覺芝士係好多同香 口感真係似食麵包/港式包🤔比焗蛋遜色😐有少少略油🙈總結🤩幾鐘意cafe設計左咁多獨有少見嘅菜式~同其他cafe好唔同😝食物質素都唔錯😋bagel煙韌啲就好😚好想試埋其他款同飲品😝

🍳Shakshuka港式煲蛋 ($88)

🥯芝士bagel

總結
港式煲蛋
港式煲蛋
2021-01-17
45 分鐘 (堂食)