2022-08-25
呢間日式🏮居酒屋係尖沙咀餐廳嘅裝修好有和式風格室內嘅設計係以木系為主周邊都配有滕燈同竹簾仲有和式座位選擇真係非常有feel佢哋嘅二人前套餐仲非常抵食性價比極高👏🏻御膳二人前 $980🔸精選沙律დ蟹肉蟹子雜菜沙律🔸時令刺身三點დ水八爪დ油甘魚დ深海池魚 🔸串燒五點დ雞翼დ牛舌დ蘆筍 დ雞腎 დ雞柳 🔸季節料理დ雜菇炒帶子🔸壽司8貫დ池魚დ赤貝დ海膽დ帆立貝დ中拖羅დ鯖魚დ金目鯛დ真鯛🔸鯛魚湯🔸甜品დ紅豆雪糕呢個二人前套餐非常豐富,頭盤蟹肉蟹子雜菜沙律食落清新又開胃,三款刺身都好新鮮,水八爪非常鮮甜彈牙,池魚亦都好鮮嫩😋食完刺身就轉食串燒,串燒勁香,其中雞翼燒到外皮金黃香脆,肉質嫩滑多汁,非常高質🤩今日嘅季節料理係雜菇炒帶子,帶子好大粒,同雜菇一齊炒好惹味🤩跟住就開始食壽司,一共有8件,每件都握得好實正,我就最鐘意海膽同拖羅,海膽鮮甜,唔苦唔腥,拖羅就入口即溶,食落勁creamy😍最後飲埋鮮味十足嘅鯛魚湯同食埋抹茶雪糕,就為呢頓豐盛晚餐畫上完美句號
餐廳嘅裝修好有和式風格
室內嘅設計係以木系為主