2020-01-28 2127 瀏覽
之前去過一啲印度餐廳,環境同埋食物都係好相似,但係今次呢一間就好唔同, 環境好靚、冷氣足夠, 而且食物方面都多咗一啲我未見過嘅名稱,所以就叫咗呢幾款品嚐一吓😉之前online search過有個街頭拼盤,分別可叫三款食物,咁就即刻點喇。因為可以同一時間試哂三個味道痳。我就覺得除咗白色果款一般之外,另外兩個都好好味。黃色呢個蓋滿脆卜卜既絲,還加上超清甜果子,口感超豐富。呢個就係我愛印度菜既原因。所有都係素,但好有特色既味覺感受。這個圓圓的波波外皮脆脆的,內裏餡料好好食,但我其實唔知有咩😆😆呢個烤飽可揀Onion or Masala, 我吐就揀Masala, 味帶少少辣,yummy! 另外嗰兩件係炸過既菜,係中印度色嘅美食,確係有啲似食琵琶腐嘅口感同味道。這一杯就特別嘞,粉紅色的guava juice, 柸邊加咗紅色粉,微辣嘅味道,令我對呢一杯飲品有更深既印象。環境真係唔錯,似剛全新裝修。下面這些小方塊叫Masala, 佢係用cottage cheese焗制而成,如果就咁食就好feel到cottage cheese既口感,而點汁就我會好味啲。不錯的😋

印度特色街頭小食拼盤

Pani Puri

Namkeen Pink Peru

環境真係唔錯,似剛全新裝修。

Paneer Tikka Lababdar
印度特色街頭小食拼盤