2016-05-22
作為中大舊生好日都唔返去一次~~ 今日又諗唔到去邊⋯就返去重遊舊地⋯順便試下呢間想黎好耐既餐廳~~ 四點先係眾志食完tea⋯太早食唔落⋯七點搭十先去到~ 星期日晚都好旺場⋯全部full晒!攞到最後一張枱 (話因為就last order...排我地後面pair情侶已經冇得入🙈🙈呢一刻覺得自己好好彩~~ 到底係咪真係好彩呢?!?) 一坐底⋯waiter已經催我地落單同埋話佢地聽日就唔開⋯好多野已經冇晒😱😱問多句⋯原來聽日開始停業一個禮拜⋯要裝修~佢幫我地係落單紙刪走冇果d...刪左小籠包果下我即刻慘叫左⋯佢話仲有最後一籠蟹粉小籠包⋯即落左先!其他再揀~好多都冇喇😫😫荷葉飯又冇⋯擔擔麵又冇⋯到底攞到最後一張枱係咪真係好彩🙈🙈 落單其間不斷催⋯火速落完單就等食~ 明明九點半先收工⋯點解咁早last order....(後面解答)蟹粉小籠包好快就上~一見到有少少失望⋯d皮咁厚既🙈🙈 平時夾果陣會好驚佢穿⋯今次係無憂無慮咁食😂😂😂 好多湯汁 👍🏻 蟹味好夠👍🏻👍🏻 餡料略為鬆散⋯但有加左冬菇粒幾好食 😋😋鍋貼幾大隻 😁😁 趁熱食幾好食😋😋 個底煎到脆脆地唔錯👍🏻👍🏻 回鍋肉一上枱未食已經好香!半肥
蟹粉小籠包好快就上~
⋯⋯
事緣八點半既時候⋯我地食到一半(枱上既野真係食剩一半⋯甚至更多)⋯有位侍應黎講佢地今日八點半清場⋯麻煩我地食快d ⚡️⚡️⚡️⚡️點解?點解依家先話我聽?!?怪唔知得咁早last order!!! d野8點後先上到⋯其實入座前或八點三話我聽都好丫⋯我會預時間或下次先食⋯咁突然先話我聽⋯結果我地野都唔講狂食⋯佢地係咁係後面搬枱搬櫈😓😓 我突然覺得我後面入唔到黎對情侶好彩d 😂😂😂😂😂
野係好食既⋯但如果唔係因為咁趕⋯呢餐會食得開心d~~~~
茶芥$6位~埋單$283兩位~作為中大飯堂一間有少少貴