2023-04-04
🫶🏻同同事去食lunch‼️呢一間拉麵店暫時只有三款湯底可以選擇,我哋就揀咗兩個比較特別嘅湯底💠胡椒豬肚湯底💠花雕醉雞湯底我哋兩個都有撈亂食,我自己就覺得胡椒豬肚湯好味啲,同事就覺得佢個花雕醉雞湯好味啲😹餐廳嘅職員聽到我哋嘅討論仲話其實兩款都好好食🙌🏻𓐍𓏸𓈒🌀𓈒𓏸𓐍𓈒 𓏸𓈒𓂂𓂃♡𓐍𓏸𓈒🌀𓈒𓏸𓐍𓈒 𓏸𓈒𓂂𓂃♡𓐍𓏸𓈒🌀𓈒𓏸𓐍𓈒 𓏸𓈒𓂂𓂃♡當然啦!兩款拉麵都有佢哋嘅特色,味道都好好食。胡椒豬肚湯拉麵濃郁辣口,豬肚肉嫩滑多汁,拉麵麵條有嚼勁,同湯汁嘅配搭完美‼️花雕醉雞湯拉麵雖然味道比較清甜,但湯頭仍然十分香濃,加上醉雞肉、冬菇同雞腳筋等配料,令味道更加豐富。拉麵麵條同樣有嚼勁,同湯汁嘅配搭亦十分協調。‼️所以,如果你鍾意辣口少少,就可以試吓胡椒豬肚湯拉麵;如果你鍾意清甜同酒香,就可以揀花雕醉雞湯拉麵。兩款拉麵都絕對值得一試‼️
💠胡椒豬肚湯底
💠花雕醉雞湯底
𓐍𓏸𓈒🌀𓈒𓏸𓐍𓈒 𓏸𓈒𓂂𓂃♡𓐍𓏸𓈒🌀𓈒𓏸𓐍𓈒 𓏸𓈒𓂂𓂃♡𓐍𓏸𓈒🌀𓈒𓏸𓐍𓈒 𓏸𓈒𓂂𓂃♡ 當然啦!兩款拉麵都有佢哋嘅特色,味道都好好食。胡椒豬肚湯拉麵濃郁辣口,豬肚肉嫩滑多汁,拉麵麵條有嚼勁,同湯汁嘅配搭完美‼️