2018-03-19 1248 瀏覽
今晚點左:-蜆肉麵豉湯烏冬+牛舌煎蛋飯-蔥吞拿魚腩卷-牛肋骨山賊燒-蔥油醬油拉麵首先講講環境,地方寬敞,但枱面癡笠笠。店內無咩人,店員比顧客還多。先黎一個強制性前菜(需收費),係你同我都可以喺小食店買到嘅螺肉,$18蚊得幾粒,普通茶亦另外收錢。蜆肉麵豉湯烏冬嘅湯係味精、蜆肉內臟未清,仲有沙添,烏冬係超市貨色。牛舌煎蛋飯,係成個茶餐廳格局出晒黎,牛舌勁有𡁻口,每粒牛舌都𡁻到崩潰,牛舌本身就無乜調味。蔥吞拿魚腩卷算全餐飯最正常嘅食物,無驚便算喜。當我以為牙胶可以休息一下嘅時候,我另外要花158蚊再挑戰面部肌肉嘅極限,牛肋骨山賊燒𡁻到我嘴都歪,外面煎至全黑,裡面偏熟。蔥油醬油拉麵黎講,食唔到蔥香醬油香,拉麵淋到一個點,完全無𡁻口。啱嘅,廚師知道我頭先𡁻得太辛苦,所以其實好體貼。成個拉麵仲落左幾滴港式嘅辣椒油,令我有彷如置身茶餐廳嘅感覺。埋單總共$517,完全係浪費金錢嘅好選擇。
今晚點左:
-蜆肉麵豉湯烏冬+牛舌煎蛋飯
-蔥吞拿魚腩卷
-牛肋骨山賊燒
-蔥油醬油拉麵

蔥吞拿魚腩卷算全餐飯最正常嘅食物,無驚便算喜。

埋單總共$517,完全係浪費金錢嘅好選擇。
2018-03-19