餐廳: 醉鮮靚湯特色粉麵
資訊:

2019-03-10 501 瀏覽
星期日嘅午餐,揾到葵芳有間先前未食過嘅米線,有唔少好評,就黎試下。兩個人叫左兩碗米線(佢嘅米線,偏「林」)+1份小食。胡椒酸菜豬肚雞米線$49『濃味選擇』朋友點嘅,佢話食到自己好熱,因為胡椒同薑味都好突岀。睇落幾豐富,有酸菜、豬肚絲、雞件、蘿蔔、木耳絲同豆卜。雞件入味,配上其他食物,有多重口感。鮮鯇魚腩米線$46『淡味選擇』可能走左青,上碟時好似好清,視覺上有少少失落。湯可以揀魚骨或豬骨,我揀左魚。魚湯比較清淡,但魚味濃。鯇魚腩總共有3件,鮮味唔黏骨,大骨好易食,但要小心細骨。醉豬手(例牌)$53以為係凍食,但上枱時係室溫,同預期唔太一樣。例牌都已經有七舊,唔知其他份量有幾多。豬皮無想像中咁爽口,而酒味都係普通。應該會再黎嘅

胡椒酸菜豬肚雞米線$49
胡椒酸菜豬肚雞米線