今日同朋友聚會,黎左呢間好日式風味既小店,成個環境氣氛都好舒服,Lunch都幾多set可以揀,有埋前菜沙津,味噌湯同嘢飲,我就嗌左個上户刺身盛配迷你烏冬,有油甘魚,三文魚,帶子同赤蝦,正!一上枱,朋友見到都話正,刺身全部厚切兼且大大件,刺身處理得好好,食落真係好新鮮,油甘魚同三文魚厚切大大件食落特別滿足,帶子同赤蝦都好鮮甜,完全吾會有任何雪味,不知不覺就食晒,真係重想食多盤,刺身set重配埋個烏冬,雖說係個迷你烏冬,但其實個份量一d都吾少既,食埋真係好夠飽肚,烏冬應該係讚岐手打烏冬黎,面質食落有口感兼且有彈性,好好食,而個味噌湯初初以為係平平無奇,原來入面都幾多料,有幾隻大蜆同蝦,大蜆無沙兼飽滿,加入海鮮既味噌湯味道鮮甜,好好飲!舖頭好好,仲送左餃子比我地試下,餃子炸到好脆身,好食,仲推介我地可以試下串燒,原來串燒有好多款,好多選擇,睇到我地都心思思,花多眼亂咁,所以嗌左好多,每樣都試下,有d真係未試過,第一次食,好似鰻魚肝咁,原來味道好似食梗蠔豉咁,好特別!不得不推介係牛舌,真係好厚切好有口感好好食!吾講完全吾知原來係牛舌黎,食落肉味好濃郁,爽口得嚟好有口感,而且完全無異味,好食!呢

呢間真係好高質,未試過既可以一試~