2023-03-22
口罩令撤銷後,飲茶特別多人,都係落去試吓呢一間吉列,我多數去尖沙咀嗰間食,呢間第一次,一於試吓啦。1:00門口已經有人排緊隊等叫飛,好彩啱啱有幾台客走,我有卡位坐,你個點餐先,店員首先奉上熱茶,服務幾好,介紹今日刺身好靚,好啦一於叫一個刺身食,炸軟殼蟹,大車海老及大帶子。唔使10分鐘,美味靚刺身送上,牡丹蝦好肥美,海膽有甜味,帶子有口感,油甘魚靚,吞拿魚十分新鮮,整體嚟講滿分。我問店員可唔可以加錢炸蝦頭,店員殷勤地幫我攞去廚房炸,好快脆就連埋軟殼蟹一齊奉上,軟殼蟹同炸蝦頭要即刻食,軟殼蟹鬆脆,有蟹膏味,炸蝦頭炸到連殼都食得,一樣蝦膏味十分重。大大大車海老同大大大帶子終於上枱,車海老肉質結實,啖啖蝦膏味,配上他他醬真係絕配,刺身及帶子用來做吉列,口感真係唔同,真係要食多兩碗飯,啊唔得,要食返多少少椰菜先至得,呢度啲椰菜可能浸洗得好,完全冇苦澀味,都可以食到配上紫菜汁食,食菜都食到飽啦,好彩呢度菜同飯可以免費refill。嚟個結尾,夠熱嘅玄米茶同凍西瓜,清清個嘴, OK OK。呢一間同尖沙咀The One嗰間都一樣好食。
大大大車海老同大大大帶子終於上枱,車海老肉質結實,啖啖蝦膏味,配上他他醬真係絕配, 刺身及帶子用來做吉列,口感真係唔同,真係要食多兩碗飯,啊唔得,要食返多少少椰菜先至得,呢度啲椰菜可能浸洗得好,完全冇苦澀味,都可以食到配上紫菜汁食,食菜都食到飽啦,好彩呢度菜同飯可以免費refill。