2009-04-07 16 瀏覽
昨晚朋友book 左大吉$138 任飲任食.入面都幾full, 比較暗同焗芝士饅魚卷: 唯一一樣野有饅魚.芝士就食唔出啦, 不過食到入面有一pat 漿o係度牛柳粒, 好夠味, 唔韌, 合格刺身唔太得, 樣樣都雪到成舊冰咁. 甜蛋太實得甜蝦較好, 真係鮮甜, 三文魚不過不失, 但唔叫好食吞拿魚... 散既... 食落仲唔係咁新鮮...哩碟野攤多陣都唔得, d 吞拿魚出晒血水, 全部都勁大浸雪味...黑板寫住有蟹肉翅, 每人一碗試下搵唔到有蟹肉, 得d 菇, 雞肉, 蛋絲咁. 飲左一半覺得冇料到就冇飲了炸物唔錯天婦羅炸蝦好鬆脆, 炸蠔d 炸粉較多, 墨魚丸墨魚少左d, 炸帶子食到一絲絲既炸雞軟骨, 食到少少鹽味, 唔太鹹軟殼蟹卷隻軟殼蟹係咪細隻左d 呢. 食左都食唔到有...瀨尿蝦壽司, 好鮮甜焗蠔, 都係我其中一個黎既目標, 期待左好耐, 等左好耐先黎可惜期望過高, 原來不太好食隻蠔唔連殼, 應該係循環再用吧上面唔係芝士焗, 係d 沙律同生果咁既野賣相唔差既, 但味道真係冇乜特別蟹粥, 好過個蟹翅既, 有d 味. 不過好大浸粟米味蟹味都係冇乜, 但有蟹殼, 證明左佢有落蟹元貝, 黎到真係
昨晚朋友book 左大吉$138 任飲任食.
入面都幾full, 比較暗同焗

芝士饅魚卷: 唯一一樣野有饅魚.
芝士就食唔出啦, 不過食到入面有一pat 漿o係度
牛柳粒, 好夠味, 唔韌, 合格

刺身唔太得, 樣樣都雪到成舊冰咁. 甜蛋太實

得甜蝦較好, 真係鮮甜, 三文魚不過不失, 但唔叫好食
吞拿魚... 散既...
食落仲唔係咁新鮮...

黑板寫住有蟹肉翅, 每人一碗試下

炸物唔錯

炸雞軟骨, 食到少少鹽味, 唔太鹹

軟殼蟹卷隻軟殼蟹係咪細隻左d 呢. 食左都食唔到有...
瀨尿蝦壽司, 好鮮甜

可惜期望過高, 原來不太好食

隻蠔唔連殼, 應該係循環再用吧
上面唔係芝士焗, 係d 沙律同生果咁既野
賣相唔差既, 但味道真係冇乜特別

蟹粥, 好過個蟹翅既, 有d 味. 不過好大浸粟米味
蟹味都係冇乜, 但有蟹殼, 證明左佢有落蟹

元貝, 黎到真係睇唔出哩碟係元貝. d 牙菜冚住晒

羊胺, 我其中一樣至愛
一上台朋友就話聞到好大朕羶味. 一份有4件
又幾好食喎, 夠林, 不過側邊較多肥膏, 羶味未至於太濃烈

烏冬, 凍既好似赤丸咁, 同樣彈牙
牛奶海鮮窩, 好普通
咩魔鬼麵, 朋友開頭話d 湯係辣到紅色o個d, 所以叫左個黎諗住試下
點知原來魔鬼麵係菜炒墨魚麵

d 墨魚麵既色素好勁, 夾一注成對筷子變左黑色了. 食左一注就冇食, 都冇味既

好一般既放題, 不過138 係幾平
一間日本鋪既壽司刺身竟然唔掂, 簡直係一大至命傷
d 野食出唔切, 食下又停下咁
最後問佢仲有冇野未黎, 唔係就埋單, 個侍應行左一轉返黎話黎齊
但我最後明明叫左個羊胺都未黎, 已經好飽所以都冇同佢計較, 但好明顯係漏單
wasabi 冇料到, 落左勁多都冇味
魚生
炸物