2019-07-01
放工約咗男朋友食飯,最近都好耐冇食日本野所以就搵咗一間日本餐廳食飯,依間餐廳都幾方便就喺尖沙咀附近,上到去都見到幾多人,不過好彩都唔使等位入面嘅座位都幾寬闊坐落都幾舒服,不過嗰日去到人多嘅關係所以都有啲嘈,有好多嘢食都勁想食,而嗰日最想食嘅就係刺身同埋壽司,所以我哋就叫咗一份壽司拼盤同埋刺身拼盤壽司拼盤嘅質素都好高,有拖羅、帆立貝、海膽、三文魚、牡丹蝦,所有嘅壽司睇落去嘅顏色亦都好新鮮,食落去非常之鮮甜菠蘿嘅味道真係非常之難忘,海膽亦都好香甜其他嘅水準亦都好高,食完都覺得好滿足刺身拼盤方面,分量唔算多但係亦都睇得出好新鮮,帆立貝同埋海膽仲有新鮮嘅油甘魚都係我嘅最愛呢度嘅刺身質素真係要讚下然後仲叫咗一份炸雞同埋天婦羅雜錦烏冬,炸物因為係即時準備嘅關係所以等嘅時間都比較耐,但係睇得出炸物非常之新鮮唔會係返咋或者放左好耐非常之推介天婦羅雜錦烏冬,因為價錢唔貴但係份量亦都好多味道亦都非常之新鮮脆口,整體來講成餐飯都幾滿意
然後仲叫咗一份炸雞