2021-12-05
Hara叫咗嘢食之後,佢會送個頭盤嘅沙律,個沙律好好味酸酸地好開胃。主要都係一啲帶子裙邊,同海蜇整嘅沙律,好爽口。佢有少少似西餐,食完一樣嘢就會上下一樣嘢食。我哋食完頭盤之後佢好快就上咗刺身俾我哋食。刺身拼盤(細)分別有帶子吞拿魚同埋油甘魚三款。侍應話要食嘅次序係食咗帶子先,吞拿魚,最後係油甘魚。我估係因為油甘魚嘅油脂味最重。帶子非常之爽甜大粒好好味,上面有啲三文魚子,夾埋一齊食,好香口,帶子嘅肉大夠得泥唔會好霉,好新鮮。吞拿魚雖然佢係赤身,但又估唔到食落口都幾肥美同香口。油甘魚都真係好好食好新鮮。本身已經好鍾意食依三款刺身,平時喺好多日本餐廳食,都冇佢咁厚切大片,而且佢係好新鮮冇雪藏味,食到魚香味。估唔到佢嘅刺身冇驚喜。Fuji Mountain 造型好靚好啱打卡,吉左個波之後會有啲氫氣走出嚟,成件事係好靚。日式麵豉燒茄子佢切得好得意,將啲茄子切到一格格咁樣。好似切芒果咁樣,茄子表面應該加咗糖去燒,所以食到有啲位係有啲脆卜卜,同平時係燒烤店食嘅燒茄子有啲唔同,佢個茄子又唔係好林好濕,仲可以切到一嚿嚿出嚟,又唔係話好硬,但係就同平時食嘅質地好唔同。值得一試。紐西蘭托托蜆我哋揀咗蒜蓉辣椒
刺身拼盤(細)
Fuji Mountain
日式麵豉燒茄子
紐西蘭托托蜆
我哋揀咗蒜蓉辣椒味,但係又唔會話好辣同埋好重蒜蓉味,冇冚左蜆嘅本身甜味。蜆好大粒好大隻,不少少汁撈上去,個配搭好夾,食到海鮮嘅鮮甜味。
屠夫牛扒
牛扒我哋明明帶咗三成熟,但係上到嚟嘅感覺似係得一成,食落口就好普通,有少少失望,因為佢個汁有啲奇怪,苦苦甜甜嘅感覺,同牛扒唔係幾夾,我哋試完之後,都冇再用佢個汁,問佢拎咗少少鹽自己沈上去。但佢本身牛肉又唔係好重牛味,比燶邊搶左味。而且真係好生下。佢淨係整咗周圍燶邊,但中間仲係好生,唔係粉紅色嗰啲,係紅色。可能下次去到要叫五成會好啲。