2024-08-14 64 瀏覽
星期日特登入到元朗睇動物,順便就喺元朗附近食晚餐,但係難得放假所以都要選間好餐廳,今日就選了一間居酒屋。入到去環境唔算大,但入邊裝修以及氣氛都好有日本嘅風氣。就當然要試一下刺身,我就選了武士之魂刺身盛 $468,再加多一隻牡丹蝦我想講味道真係好震撼,價錢唔算貴,但係每嚿都係厚切,望落去亦都非常之新鮮,當中包括帶子、赤背、魷魚、油金魚、中拖羅、大拖羅、一大碗海膽、牡丹蝦,以前一碗迷你三文魚蟹柳魚子刺身飯😆🍱食落去真係非常新鮮,而且非常厚,真係食唔到口,每一款都時令,非常滋味😆😆另外當然要叫串燒,串燒亦是買一送一😆🍢一口和牛真係真材實料,咬落去肉質鮮嫩,非常之林滑,煎得亦剛剛好,唔會過火🍢雞軟骨串咬落去粒粒脆口,非常惹味🍡天婦羅淮山條呢款我覺得好新奇,所以特登叫,亦是非常最好,好似薯條咁,但係唔同的是呢款係外脆內軟😆🍡明太子雞翼雞翼拆咗骨,釀咗好多明太子😆🍣三文魚加州反卷呢款同刺身飯差唔多,但係變成卷,一樣新鮮好味另外仲有兩碗麵豉湯,雖然麵豉湯間間差唔多,但我覺得依間值得讚嘅係上到台非常之燒,好有誠意😊整體嚟講依間居酒屋都非常好味,主要係刺身真係非常新鮮,嚟到一定要試刺身拼盤,不但煎外觀好

入到去環境唔算大,但入邊裝修以及氣氛都好有日本嘅風氣。

另外當然要叫串燒,串燒亦是買一送一😆
🍢一口和牛

🍢雞軟骨串
咬落去粒粒脆口,非常惹味

🍡天婦羅淮山條

🍡明太子雞翼
雞翼拆咗骨,釀咗好多明太子😆

🍣三文魚加州反卷
呢款同刺身飯差唔多,但係變成卷,一樣新鮮好味

整體嚟講依間居酒屋都非常好味,主要係刺身真係非常新鮮,嚟到一定要試刺身拼盤,不但煎外觀好靚好震撼,而且咬落去真係食得出同出邊唔同嘅鮮味😍😍