2013-03-03 190 瀏覽
今日同朋友去左荃灣呢間浦和食放題 , 都有幾多野食可以選擇 , 而且好多都即叫即做大部份味道都唔錯 , 由其係燒物同刺身都幾好坐低左一陣 , 會有 waiter 向你講解 order 紙點 tick服務態度幾好 , 上菜速度算係幾快 , 可以慢慢落單唔使一次過交左 order 紙後即刻放滿一台都係碟首先一開始時會有個送o既剌身拼盆 , 賣相好 , 樣樣都幾新鮮 , 三文魚肥美 , 甜蝦都幾大隻仲幾甜可惜無得加碼 , 任食o既剌身較特別o既有象拔蚌 壽司 , 卷物種類多 , 質素都相當唔錯 , 推介有玻璃蝦 , 櫻花魷魚 , 炸蠔卷等等 前菜中點左一份枝豆同蟹籽沙律 , 普普通通啦熱食方面可分為炸同燒 , 另外有 d 日式小食 , 日式芝士焗蠔係必食 , 個醬幾惹味 , 似沙律醬天婦羅中蝦係最好食 , 炸粉唔會太厚 , 蝦身彈牙燒物中我地叫左鯖魚同秋刀魚 , 燒得幾靚 , 秋刀魚比較腥同多骨 , 建議食鯖魚會比較好額外送左個羊架 , 我無到 , 朋友話好食 , 唔太羶而串燒亦都係即叫即燒 , 當中七味雞軟骨同鱿魚最好味較特別o既係有一個用煙肉包住粒車厘茄黎燒 , 都唔錯o既最後上o既係一
今日同朋友去左荃灣呢間浦和食放題 ,
都有幾多野食可以選擇 , 而且好多都即叫即做
大部份味道都唔錯 , 由其係燒物同刺身都幾好
服務態度幾好 , 上菜速度算係幾快 , 可以慢慢落單
唔使一次過交左 order 紙後即刻放滿一台都係碟

首先一開始時會有個送o既剌身拼盆 , 賣相好 ,
樣樣都幾新鮮 , 三文魚肥美 , 甜蝦都幾大隻仲幾甜
可惜無得加碼 , 任食o既剌身較特別o既有象拔蚌
壽司 , 卷物種類多 , 質素都相當唔錯 ,
推介有玻璃蝦 , 櫻花魷魚 , 炸蠔卷等等
前菜中點左一份枝豆同蟹籽沙律 , 普普通通啦
熱食方面可分為炸同燒 , 另外有 d 日式小食 ,
日式芝士焗蠔係必食 , 個醬幾惹味 , 似沙律醬
天婦羅中蝦係最好食 , 炸粉唔會太厚 , 蝦身彈牙
燒物中我地叫左鯖魚同秋刀魚 , 燒得幾靚 ,
秋刀魚比較腥同多骨 , 建議食鯖魚會比較好
額外送左個羊架 , 我無到 , 朋友話好食 , 唔太羶
而串燒亦都係即叫即燒 , 當中七味雞軟骨同鱿魚最好味
較特別o既係有一個用煙肉包住粒車厘茄黎燒 , 都唔錯o既
最後上o既係一口牛肉粒同清酒煮青口 , 仲有個日式火鍋
牛肉粒 menu 話係和牛 , 但食落都幾韌 , 青口就幾香酒味 ,
火鍋拼盆係臨尾想食下菜所以叫 , 點左碟牛肉 , 幾好唔太肥
甜品我見幾乎台台都有叫呢個泡芙 , 好似雪糕咁 , 正 ^^
整體呢間放題都值得再黎 , 坐得幾舒服又唔會太嘈吵 ,
d waitress waiter 都好快手 , 收碟收得夠密又好禮貌
下次都會再考慮浦和 , 可以同朋友慢慢傾 , 因為係無限時嫁
2013-03-02
  • 芝士焗蠔