2019-09-04 293 瀏覽
話說附近開了新餐廳,又去做白老鼠試一試味,幾個人去,叫咗兩個前菜同一個海鮮飯Paella🥘。🍟薯條先上場,配黑松露醬,薯條係比較幼身好似麥記嗰種,上面審左好多芝士碎,炸得啱啱好,幾好食,唔錯。🥖之後嚟嘅係三文魚他他加法包,三文魚他他幾新鮮又幾creamy, 我呢啲鍾意食漏嘢嘅人就最啱,法包都好食,唔會太硬好似石頭咁,但個surface area 太細,一擺啲他他上去就跌,所以要分開食,都ok 既,但如果可以一啖過就再好啲。🥘最後就係期待已久嘅西班牙海鮮飯,份量好大,真係幾個人食都得呀,不過味道就麻麻了,首先係啲海鮮唔太新鮮,有啲霉同埋太乾身,仲有海鮮無咩味,hmm, 好似個帶子咁,真係完全無味道。個飯就ok 既,雖然都唔算話係好高質,但比起啲海鮮,個飯算ok,可以接受。