天氣轉涼,最好就係 打邊爐 暖一暖。 今日和朋友兩個女仔食得唔多最好就選擇牛一的午市套餐60分鐘,一碟肉+無限配菜放題 剛剛好 ~(小提示:星期六日要3點先開始)。香港仔呢間牛一,我都係第一次嚟食,因為佢既位置都算幾偏僻,利港3樓,如果不是經稻香扶手梯上,係經平時行商場都不會經這一層,要再另上樓梯或搭電梯,所以成日都忽略咗佢。 我地嚟到現場,都幾靜,客人唔多。帶位嘅姐姐 👱‍♀️都幾NICE,好快入座,食物好快上。之後就自己去自助區攞野食。🏃‍♀️🏃‍♀️香港仔的店鋪相比其它分店比較細,但和牛炒飯/咖哩都無少到。等緊個爐熱緊,可勺定一碗,食住等。 ( 和牛炒飯 推介👍)我地兩個叫左清酒牛蒡雞湯底 (清清地幾香牛蒡味)穀飼牛肉套餐( $75 ) 牛肉碌兩碌就食得,好味,😋一盒有5塊,少食多滋味 ~另推介 草蟲姑 👍 質感滑捋捋,咬落幾爽口,第一次食就成為邊爐新寵。一個鐘剛剛好,用美味的綠茶雪糕作結。
(小提示:星期六日要3點先開始)。

清酒牛蒡雞湯底

我地兩個叫左清酒牛蒡雞湯底 (清清地幾香牛蒡味)
牛肉午市套餐

自助綠茶雪糕

一個鐘剛剛好,用美味的綠茶雪糕作結。
2020-01-05
下午茶