2021-04-22
作為喜歡海鮮美食的我,一見到海報的’‘海膽’‘同’‘炸蠔’‘的配搭為之食指大動,如果同漢堡薯條一齊又會點呢?好奇心底下,相約左同樣都係鐘意食海鮮同漢堡既朋友一齊去探訪一下。一直都知道紅磡美食多,去到NOMAD BURGER 店址附近都有好多唔同的國家既菜式啊,有機會要再發掘一下。今次先試主角漢堡。NOMAD BURGER係一間地方細細的店,全白色的外牆同街上其他的店舖外觀別具一格,對面係一間泰國餐廳,特別容易認出。放工揸車去到已經差不多19:15,傍晚時分已經有一條小人龍,因為每日只售限定30個加拿大海膽炸蠔漢堡,心入面都有點擔心撲空而回,默默期待要有啊!Menu有3款套餐選擇,有加薯條同飲品、薯餅同飲品和黑松露薯條同飲品。我同朋友分別都叫左兩款薯條同飲可樂,哈哈,食漢堡一定要配埋可樂先大滿足!排隊大概5分鐘左右,有期待已久既海膽炸蠔漢堡啊!買完滿心期待開車去了紅磡碼頭度食。一打開包裝紙滿滿既海膽醬汁,加兩隻炸蠔,我揀左牛油漢堡,漢堡包係用爐烤左一面,令牛油漢堡有口感又香牛油,炸蠔用既生粉同面粉唔厚,蠔size適中;漢堡靈魂所在的海膽汁都好濃味,套餐加薯條同飲品價錢適中,下個季節期待再
排隊大概5分鐘左右,有期待已久既海膽炸蠔漢堡啊!買完滿心期待開車去了紅磡碼頭度食。一打開包裝紙滿滿既海膽醬汁,加兩隻炸蠔,我揀左牛油漢堡,漢堡包係用爐烤左一面,令牛油漢堡有口感又香牛油,炸蠔用既生粉同面粉唔厚,蠔size適中;漢堡靈魂所在的海膽汁都好濃味,套餐加薯條同飲品價錢適中,下個季節期待再試埋龍蝦漢堡先