2018-11-11 219 瀏覽
上個月好多人推介呢間小食店,見佢既雞翼同薯條好吸引,所以兩個禮拜前某一日都滿心歡喜想要去試😛不過嗰日不幸地個爐有問題整唔到野食,只好失望而回擇日再去😧呢日再訪終於比我食到😎👁‍🗨 手切三色薯條(7/10)💲28薯條係手切即炸,全部都非常粗身,外皮似炸天婦羅🍤三色分別係薯仔、黃蕃薯、紫番薯,薯仔同黃蕃薯既質感比較濕潤軟身,紫番薯就會乾身硬身🥔三種味道突出,各有各風味,啖啖薯夠曬飽肚🍟配有幾款醬,個人偏好黑松露醬,入口較濃味,而鹹蛋黃醬唔知係咪放正係個熱食爐上面,見到有少少出水,所以無咩沙沙感,相對地亦淡味左啲😳👁‍🗨 黑糖麥芽麥汁雞翼(7.5/10)黑松露忌廉單骨雞翼(7/10)💲30/8件 + 32/8件雞翼嘅口味多不勝數,有甜有鹹幾有創意🤭所有雞翼最多可以混合兩款口味購買,不同價錢以較高者計算😈個人幾鍾意黑糖麥芽麥汁,熱既時候有麥芽糖拉絲,凍既時候又變脆🤗食落會甜甜地,又帶有少少爆谷既味道咁🍿😂肉質都嫩滑既🐥至於黑松露忌廉,可能淋左醬嘅關係,個炸皮會變腍,忌廉同芝士味會蓋過黑松露味,如果三種味各自再突出啲會更好🙈🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 手切三色薯條(7/10)💲28

🔛 整體評分(7/10)