2021-10-02 201 瀏覽
將軍澳南開左好多餐廳,好多都好似幾正咁。呢日就黎試下呢間人氣小店。呢度d裝修係用懷舊將軍澳做主題,感覺幾長清,充滿打卡位。雖然係小店,但野食選擇都吾少。呢杯華田脆脆,睇樣就知好足料。紅綠椰冰既椰味十足,好香又有豆豆既口感,係一杯幾解暑既野飲。麻辣番茄米線叫左少辣。雖然真係少辣(吾食辣既我都可以吾洗飲水),湯底既麻辣味都幾出,後勁既蕃茄味都夠突出,比一般米線店的蕃茄湯底更特別同惹味。招牌胡椒豬肚米線份量好大,夠兩個女人或1個大男人食。米麵爽口有米香,胡椒豬肚味道有家既感覺,飲哂成碗湯都吾會口渴。招牌瑞士雞髀好入味,但都保留到少少雞味同肉汁,值得一試。招牌木碎花生多士真係好特別。脆口既多士,配埋花生碎同煉奶。未食前以為花生碎會sip牙縫,食落發現花生碎真係磨得好細滑,真係好似木碎咁,幾過癮喎。

呢度d裝修係用懷舊將軍澳做主題,感覺幾長清,充滿打卡位。

雖然係小店,但野食選擇都吾少。

呢杯華田脆脆,睇樣就知好足料。
華田脆脆

紅綠椰冰

麻辣蕃茄湯米線

招牌胡椒豬肚米線
招牌胡椒豬肚雞湯米線

招牌瑞士雞髀好入味,但都保留到少少雞味同肉汁,值得一試。
招牌瑞士雞髀

木碎花生多士