2016-03-18
今次已經係第N次光臨MINI CLUB了,無論係環境同食物都符合我既要求,特別係想朋友把酒談心時必到之地,最近重新增左唔少新菜式同特色雞尾酒,梗係要即刻黎搵朋友試試啦!未到8點已經坐滿了,遲D再多人D可能就要訂位了。 用IPAD點菜更清潔明瞭,加上圖文並荗,好容易就拉到目標心水。呢款WHAT THE DUCK真係非常有趣!別出心裁既賣相已經非常吸引,又有邊個女仔唔會被咁可愛既鴨仔打動呢~~~~?!鴨仔旁邊是酸酸的爆炸糖,可以放進泡泡雞尾酒中,酒精濃度中中等等,甜我來又可以令我有少少醉意,岩晒傾計飲。 生蠔點了兩款,一款比較creamy味濃,而另一款則鮮甜爽口。先吃Gillardeau,肉質鮮美,口感滑得來鮮味微甜,容易入口。接著Fine De Claire Special海水味偏濃,海水咸味充滿口腔。白酒煮蜆的白汁非常濃厚,每粒蜆肉都肥美多汁,酒香樸鼻,配上非常香脆的蒜香多士,沾著白汁令口感外脆內軟,回味無窮。另一款特色小吃是炸雞薯條,旁邊放著三支針筒形的原來是醬汁,分別係蛋黃醬、茄汁同沙津醬,同炸雞薯條完美配合,雞件外目內嫩,而且炸得剛剛好,充滿肉汁,如果可以多d調味粉就更好啦! 食
梗係要即刻黎搵朋友試試啦!未到8點已經坐滿了,遲D再多人D可能就要訂位了。 用IPAD點菜更清潔明瞭,加上圖文並荗,好容易就拉到目標心水。 呢款WHAT THE DUCK真係非常有趣!別出心裁既賣相已經非常吸引,
又有邊個女仔唔會被咁可愛既鴨仔打動呢~~~~?!
鴨仔旁邊是酸酸的爆炸糖,可以放進泡泡雞尾酒中,
接著Fine De Claire Special海水味偏濃,海水咸味充滿口腔。 白酒煮蜆的白汁非常濃厚,每粒蜆肉都肥美多汁,
酒香樸鼻,配上非常香脆的蒜香多士,
沾著白汁令口感外脆內軟,回味無窮。 另一款特色小吃是 炸雞薯條,旁邊放著三支針筒形的原來是醬汁,
分別係蛋黃醬、茄汁同沙津醬,同炸雞薯條完美配合,
雞件外目內嫩,而且炸得剛剛好,充滿肉汁,如果可以多d調味粉就更好啦! 食個人口味加入醬汁,好玩又好食,薯條非常香脆,炸得金黃吸引。 炸雞又點少得配啤酒呢~呢度有多款手工啤酒選擇,
而且味道多元化,今次我就選左honey味重的,
非常香生的回甘,好易入口,岩晒女仔飲,清新順滑。