2018-07-02 821 瀏覽
珍珠奶茶迷唔使多講,平時就算經過見到自己都去發掘,何況呢到係東張西望介紹過一更加令我有興趣見識下。特登睇下佢嗰日有冇開同埋查清楚開舖時間,其實都係佢開咗門嘅時間去到,但係同個朋友行極都見唔到?!🧐點知原來佢係真係未開門,同埋鋪頭真係太細間,好專心咁搵都見吾到😂其實原本睇介紹都知佢鋪面好細同埋知道因為咁樣所以得一個人就喺度做嘢會好忙好辛苦,但係都冇諗過過咗時間都未開門同埋真係會睇唔到😂係何文田有啲「隔涉」但為咗珍珠奶茶,我都特登搵好有期望因為佢有唔同口味嘅珍珠,我勁鍾意食珍珠!!覺得要品嚐好味嘅珍奶就一定要試佢將原始嘅奶茶,如果都做得好我相信會好出色去到鋪頭出面,聽講話會好多上班族排隊,結果一如所料。係遲咗開店嘅情況下排隊嘅人似係更加每每上升。基於以上準則,所以我多數都係會飲鋪頭入面佢最原始嘅奶茶就試咗 皇室奶茶,本身勁鍾意粉紅色💓諗住都係嘗試櫻花珍珠但係嗰一刻就覺得好似桂花味會好清香怡人,所以就揀咗桂花珍珠。諗住佢好飲就繼續試其他,會繼續光顧。我個朋友都係一樣,但係佢怕太甜,因為普遍啲飲品都會過甜,所以佢就買咗少甜小冰。終於到啦,充滿期待之下試呢一啖皇室奶茶,結果令人失望,因為茶味好淡

係何文田有啲「隔涉」但為咗珍珠奶茶,我都特登搵

終於到啦,充滿期待之下試呢一啖皇室奶茶,結果令人失望,因為茶味好淡同埋茶底好薄,覺得質素唔高,同埋最重要嘅係佢根本冇乜味道。
桂花珍珠就唔同介紹所講咁有咬口煙韌,質感係只係適中。係桂花味真係幾香。但係珍珠嗰度可以更加有韌勁。
而朋友果杯更加係有啲「災難化」佢個杯係帶苦嘅,佢都有問我個杯點,我都話冇味。我都有試過直頭係苦嘅
😖😭
即刻我哋兩個直頭揚言好失望😞點解會咁㗎😭更加有打擊我再唔再幫襯?但係我始終好欣賞呢種鋪頭嘅創意努力同心機,所以我都會再俾機會佢嘅!
整體而言,我係好欣賞佢珍珠好似台灣有一間叫「丸作」嘅珍珠奶茶鋪頭係郡場親自每日製作新鮮珍珠,但係「丸作」係真係好有咬口好友韌勁。
加上其實咁樣自己選擇唔同口味嘅嘢飲配搭唔同口味嘅珍珠,真係幾好!但係其實咁樣配搭一杯嘢飲都要廿幾甚至$30,所以如果質素有保證我唔會吝嗇付出呢個價錢飲到好嘢飲
希望下次可以更好!
皇室奶茶加桂花珍珠