2017-11-04
今晚同朋友去開旺角,就黎左呢間Smokey Ice食野。呢間餐廳專門食雪糕,佢大部份都係用雪糕扮野食,好搞鬼👻好多人都會飯後黎食個甜品,而我同我同朋友,就直接係度食到飽👍🏿😎7成熟牛扒雪糕真係整到好似真嘅牛扒一樣!👍🏿塊牛扒其實係朱古力雪糕整成,右邊有扮薯條🍟嘅香蕉🍌,左邊就有真嘅西多士,食落去好滿足!影相打卡亦一流👍🏿呢碟好似系腸粉,係我全晚至愛!😋像真度極高!腸粉係用糯米卷整,口感好正,配上士多啤梨同菠蘿點綴,再加上一球豆腐味雪糕🍧簡直完美!因為我地當晚餐食嘅關係,所以亦order咗炸物拼盤,有魚餅、麥樂雞、薯條🍟同雞翼!重點係有3種醬,都好正!飲品方面,我叫咗杯熱帶海灘,味道幾清新,而我朋友就叫咗雪梨沙冰,夠特別!最後再整多個甜品--蜜糖脆糖雪糕做結尾!味道比較甜,適合女士們。