2017-07-01 26 瀏覽
天氣咁熱真係好需要涼爽一下,一聽呢個店名就知道夠爽啦🌬先來一個小食<好似係腸粉>,唔講真係以為係街邊食嗰啲魚蛋腸粉!不過原來佢係一碟偽腸粉😂像真度非常高!腸粉係椰汁糕,好滑身,椰汁味濃😊炸魚旦係糯米糍黎,煙煙軔軔~吾會好油膩,加上一球豆腐雪糕,好耐溶,而雪糕質地都幾幼滑😁旁邊仲有士多啤梨同菠蘿,食落好fresh!主餐係<七成熟雪糕牛扒>,姐吃的真是牛扒嗎?🤣冒曬煙咁,神還原真·牛扒!七成熟牛扒,何出此言?皆因牛扒用朱古力雪糕,而內面就系士多啤梨雪糕,咁就十足十一份七成熟牛扒切開時,可見嘅粉嫩色😋呢個設計好有心思,雪糕味道吾會好假,古古力味濃郁吾會太甜🍫仲有隻微微燒焦嘅香蕉扮薯條😃旁邊配以花生醬西多士,炸得吾錯,帶少許脆身!食完主餐到甜品時間啦🤗雪糕帶有煙霧嘅效果🌬夢幻一個點呀~格住個mon都感覺到涼陣陣🤤<白桃雪葩>,食落好似沙冰嘅效果,相比雪糕更清爽!白桃味道清新,雪糕內仲有白桃粒增加口感~賣相亦都有花心思,用咗食用威化扮葉,作點綴😗<波子汽水>味道較為清淡,吾會太甜,好似飲緊波子汽水沙冰咁,好解渴😆<日本紫薯&

天氣咁熱真係好需要涼爽一下,一聽呢個店名就知道夠爽啦🌬

<日本紫薯>雪糕中最濃嘅一杯,紫薯味唔做作,甜而不膩,紫薯控應該會中意,加上一片朱古力花做點綴好美🌸

最後飲返杯<熱帶天空>作為結尾,飲品有黃緣藍作漸變色☘️好有夏日陽光氣息🔅味道有濃郁嘅菠蘿味🍍好清新的