2019-10-07 1301 瀏覽
喺Instagram見到Mum ’s Not Home嘅post,Follow咗一段時間,店名同蛋糕嘅名都好特別,玩味好重,相信店主係個有趣嘅人。今日終於有機會拜訪,一入店内地方唔大,但佈置得好有特色,好有藝術風格🥰藍人秘蛋係由蝶豆花同青檸製成,青檸嘅味道較為突出,酸酸甜甜,正好中和咗cheese cake嘅甜膩感,成個組合好清新,而且賣相好精緻,難怪有咁多粉絲😉至於藍人的秘密係蝶豆花加薄荷,旁邊有檸檬俾客人自己加入,花茶會由藍色變為紫色,好神奇!飲落酸酸甜甜,帶少許薄荷同蜜糖嘅清香,加上用嘅係泰式金屬器皿,手感冰涼又輕身,感覺倍感清新,最適合而家嘅天氣😍
左:  藍人秘蛋  ($45)      右:  藍人的秘密  ($40)

• 藍人秘蛋
  • 藍人的秘密