2021-06-13 161 瀏覽
整體評價✨有創意、有心機,但係配搭可改善;食材分散晒味,唔係好夾;冇咗個主體味道,要突出嘅重點🤌🏼再高階係拎到平衡⚖完美融🈴焗蛋🫕蛋味唔特別香;芝士味厚重;豬肉腸、火腿味濃;蕃茄洋蔥醬又係另一種味道..最敗筆嘅係個蛋黃嘅熟度掌握得唔好,當食佢底嘅湯汁時候有蛋腥味😶放表層嘅兩個蛋黃太熟,口感好錯👄其實豬肉腸係幾好食;冬菇試下用蘑菇代替;辣肉腸試吓轉脆煙肉片;然後掌握返個蛋熟度+蕃茄嘅味道配合,我覺得就好好了👩🏻‍🍳個人口味及經驗Cheese bagel🧀🥯風格屬於較濕身黏口同煙韌,成日覺得bagel硬過條命嘅人就會好啱食👶🏻👵🏻👴🏻我覺得ok ge試到唔同風格。表層芝士略嫌過油,但將軟芝士放喺中心嘅鋪排幾有心思💓營造到食到中間嘅驚喜口感同味道🈵下層搽咗牛油係重脂肪嘅節奏💢其實芝士味咁出就唔可免卻此舉,實在太heavy冇辦法食曬〽️沙律🥗唔慳皮嘅,羽衣甘藍、橄欖、芝士碎、芝士粉;特調咗個甜紅莓醋汁;同樣問題都係太多種味道喇🥣芝士碎可以用杏仁碎代替,沙律汁同芝士粉如果要共存,就要再研究吓味道點夾啲👩🏻‍🍳咖啡☕️基本野,但打奶唔合格,好快已經浮泡,飲到中間拉花已完全散曬😣————————————
整體評價✨
有創意、有心機,但係配搭可改善;
食材分散晒味,唔係好夾;
冇咗個主體味道,要突出嘅重點🤌🏼
再高階係拎到平衡⚖完美融🈴

焗蛋🫕
放表層嘅兩個蛋黃太熟,口感好錯👄

Cheese bagel🧀🥯
沙律🥗

咖啡☕️
————————————————————————
有誠意嘅🫂
需繼續努力於細節嘅餐廳🤏🏼
加油👣

環境唔錯嘅,員工都可以,最正係有澳洲野🇳🇿
2021-06-13
  • Cheese  bagel