2017-05-11 108 瀏覽
今日收工要拎啲嘢去黃埔畀個friend,佢提議食呢一間餃餃餃子,話佢之前食咗幾次,覺得都唔錯,本身我唔係幾好餃子,不過既然人哋開到聲,咁梗係要俾面試吓啦!食落真係唔錯,宜家先知餃子可以有好多款式😍之前諗都未諗過餃子原來可以咁樣整!我一入去坐底就叫咗一杯威士忌梳打,咁熱的天氣飲杯冰涷嘅威士忌梳打($48),真係好爽,佢酒味唔係好重,好易入口。食餃子有4種醬汁比你自己揀,有餃子醬汁、辣油、辛子味噌和味噌醬汁。由於我不是特別喜歡吃辣,所以只係點餃子醬汁和味噌醬汁,2種都幾好。我地叫咗幾樣嘢share 食,呢到除咗餃子都有烏冬和咖喱飯食,我地叫咗日式牛筋沾烏冬($58),話係只有黃埔店先有,烏冬好彈牙,個汁幾濃味,和烏冬好夾。叫咗一份雞肉芝士餃子($42),有得揀煎或者炸,我未食過炸餃子,緊係要試下啦,芝士味好濃,啱晒我呢個芝士狂😏另外叫咗一條蟹肉特長餃子棒($42),話有成18CM長,好特別,上檯的時後都有d嚇親😱真係好長👍🏻好足料,成條都係蝦肉和蟹肉,食完好滿足☺️最後食埋個甜品,係朱古力餃子配雪榚($38),一涷一熱,但係配埋一齊超正。

好足料,成條都係蝦肉和蟹肉,食完好滿足☺️

2017-05-10
  • 蟹肉海老特長豪華餃子棒