餐廳: 龍點心 (軒尼詩道)
資訊:

2022-12-21 56 瀏覽
呢間龍點心係灣仔新開冇耐 每個禮拜行過都心郁郁想試 今日終於要試啦🤭龍點心主打創新點心 唔知邊款岩食 就叫左籠「一籠大滿足」😍成籠點心顏色繽紛 有別於傳統點心 一籠6款點心 分別係酸菜魚鳳眼餃 蟹粉菠菜香蝦餃 筍尖蝦餃皇 松露野菌晶瑩餃 鹹蛋黃墨魚燒賣 碗豆桃子 酸菜魚鳳眼餃就最岩我口味 泡椒香氣係口裡面化開😋😋另外叫左份睇名就好創新既「脆脆富貴紅米腸粉」紅色腸粉皮包住炸網面米紙春卷 裡面包住滿滿既蝦肉豬肉 口感非常豐富 外面軟林林 中間脆卜卜 裡面熱辣辣 可以跟自己喜好沾豉油/麻醬/泰式醬比較傳統啲既點心就叫左黑金流沙包 但略嫌唔夠蛋黃香 同埋一口豆腐 入口即化仲要熱到燙口 正🫶🏻🫶🏻