餐廳: 龍點心 (軒尼詩道)
資訊:

2023-06-18 170 瀏覽
點心不論是午市或晚市,都係我哋一家嘅最愛。今次嚟到灣仔呢間出名有唔同創新煮法嘅點心餐廳,試咗好多唔同口味嘅點心。1️⃣糉配點心孖寶要講性價比高嘅,一定唔少得點呢一個孖寶!嚟緊端午節仲可以叫個鹹水糭或者鹼水糭,孖寶套餐仲可以平家底色另一款點心,我哋就揀咗肉鬆馬拉糕,蛋糕鬆軟肉鬆令口感味道層次增加,又咸又甜好好味。2️⃣鳳尾蝦多士蝦多士外皮炸得非常脆口,入面嘅蝦亦都非常鮮嫩,鮮味十足。3️⃣脆脆富貴紅米腸粉醬料唔係得傳統嘅麻醬,仲有泰式甜酸醬,一個腸粉試晒風味不同嘅感覺!4️⃣南北杏菜膽燉豬肺燉盅非常清甜。5️⃣滷水鵪鶉蛋燒賣 3隻(辣)鵪鶉蛋燒賣好多間餐廳都有,但係呢間居然有風味完全唔同嘅滷水口味。6️⃣筍尖蝦餃皇 4隻蝦餃鮮蝦好大粒,皮薄足料!7️⃣馬拉小籠包 4隻小籠包正常都冇馬拉口味,依間餐廳嘅創新真係非凡!

1️⃣糉配點心孖寶

2️⃣鳳尾蝦多士
蝦多士外皮炸得非常脆口,入面嘅蝦亦都非常鮮嫩,鮮味十足。

3️⃣脆脆富貴紅米腸粉

4️⃣南北杏菜膽燉豬肺
燉盅非常清甜。

5️⃣滷水鵪鶉蛋燒賣 3隻(辣)

6️⃣筍尖蝦餃皇 4隻
蝦餃鮮蝦好大粒,皮薄足料!

7️⃣馬拉小籠包 4隻
小籠包正常都冇馬拉口味,依間餐廳嘅創新真係非凡!