2024-12-12
呢排開始轉冷同朋友聚餐,第一時間就會諗起火鍋一直是聚餐的首選,最近劉一手出咗任食火鍋餐廳的環境寬敞明亮,設計現代而舒適,讓人能夠輕鬆享受用餐時光。服務姐姐非常親切熱情,對套餐的介紹非常詳細,湯底有四款可以選擇,今次可以揀咗皮蛋芫荽湯底同埋蕃茄濃湯~清淡可口,適合搭配各種食材,味道清新任食菜單上的選擇非常豐富,包括了多種肉類牛舌芯、手工腰花、豬頸肉都有;海鮮、蔬菜和手工餃子等。特別推介呢款美國肉眼芯,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道香濃另一款雪花牛肩胛,牛肉油花分布均勻,吃起來既香又滑,豬肉則保留了肉質的原汁原味,搭配各種醬料,口感更上一層樓另外仲有多款新鮮海鮮,大蜆鮮蝦都係我嘅最愛😍,韭菜餃鮮蝦雲吞都絕對唔可以放過啊!另外多款台式丸,粒粒彈牙爆曬汁,絕對手工靚料之選劉一手重慶火鍋(ELEMENTS圓方)尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2001B號舖
劉一手重慶火鍋(ELEMENTS圓方)