2010-10-10 7 瀏覽
同成班姊妹去完LE SOLEIL 之後,意猶未盡其中有姊妹話不如去王祖藍果間甜品試試咁ok 一齊去la,去到等左一陣好快就有枱la,不過要坐出去大堂果d加建枱度,其實都無問題既,甜品好快食完就走la, 不過唔知係咪佢d抺布唔乾淨,佢塊格仔膠枱布有陣怪味浮出來,不太好受,menu的選擇都有好多,其中有個叫做"三心兩意"餐呢個idea好好,只係需要35蚊就可以試到該店三款甜品,(有16種以上的選擇)雖然係迷你版都好wow,我哋一行五人有三個都叫左呢個餐, 棷汁紫米露 $16 和波仔一樣价錢不過紫米略少,都夠香滑OK LA三心兩意 1. 棷汁紫米露 2.法式焦糖吉士 3.黑糖木糠布甸三心兩意 1.法式焦糖吉士2.黑糖意大利芝士餅 3.紅豆心花怒放 三心兩意1. 法式焦糖吉士 2.豆腐芝士布甸 3.千層蘋果撻味道算OK 沒有感到特別好味只是一般糖水店貨色,吃完不會令人感到想食多次而最重要的是他們的服務差,其中有人單叫左個焦糖蛋白,令人實在反感事緣當我哋落哂ORDER無耐,有個待應姐姐一手稱住有耳仔既奶茶柸物体過來我哋張枱語帶輕慢的問道:焦糖蛋白AH 啱唔啱AH! 當時我哋個個互相對望,吓!M

語帶輕慢的問道:焦糖蛋白AH 啱唔啱AH! 當時我哋個個互相對望,吓!MUG D甜品係咁樣上枱
我哋比25蚊一柸,SIZE細都算LA,用來LONG住隻杯既碟都無隻,有無SPOON,
而個待應更令人感覺是好似柸嘢有其他枱唔要又或整多咗,然後問我哋啱唔啱咁
另外係MENU呢個焦糖蛋白上面有兩小片生果的,上到枱係無GE,咁個侍應
"圖片只供參考"咁係咪我哋諗多左,定係佢哋影多左

咁我哋話唔滿意就要求店主換個第二樣嘢LA,於是就有第二個姐仔行過嚟話
焦糖蛋白係咁既WOW有咩問題,咁我哋又原本咁講一次比佢聽,
問佢如果要你比25蚊食你會唔會比AH 就咁叫佢換過柸芒果鮮奶比我哋
姐姐仔無耐咁唯唯諾諾走開了
到其他嘢都上哂枱咁滯,又有個中年男士過來同我哋講話個焦糖蛋白有咩問題,
D焦糖蛋白係咁既樣過WOW,好似就話到我哋係從來無見識過咁,
呢D咁COMMON 既嘢我哋點會唔知,我哋話係佢哋PRESENT出來的問題
我哋本來想再講多一次,但係有位姊妹好興咁話STOP LA 唔好再講LA,
唔換就算LA,咁果位中年男士就行開咗,
到後來竟然嚟左杯香蕉鮮奶??吓我哋係叫芒果鮮奶WOW,咁轉頭就上左杯"芒果鮮奶"
但是比著任何人都估唔到上到枱呢杯芒果鮮奶並唔係想像中的淡黃色,
灰白色據姊妹話好淡好希, D紙包飲品都好過佢

這樣差的一間甜品店,真不配我的偶像給他賜字,真想拆掉它的招牌:
棷汁紫米露 2.法式焦糖吉士 3.黑糖木糠布甸
. 法式焦糖吉士 2.豆腐芝士布甸 3.千層蘋果撻
1.法式焦糖吉士2.黑糖意大利芝士餅 3.紅豆心花怒放
2010-10-08
5 分鐘 (堂食)