2024-02-18
小曼谷泰國美食 (南角道)九龍城南角道9-11號地舖趁住農曆新年假期約左朋友出黎見面食飯,我地大家第一時間唸到都係想食泰國菜,所以就決定約係九龍城聚會啦,行左幾個圈都係覺得<小曼谷>最吸引,我地大家7點黎到已經接近滿座啦,過一陣已經要等位,非常好生意泰式酸辣鳳爪呢味最適合就係做前菜,食落酸酸地非常開胃,而且好爽口,岩晒我口味。。加上份量仲要超多,真係食極都食唔完,好抵食泰皇咖哩炒紐西蘭青口+泰式蒜蓉包泰皇咖喱絕對係我既至愛,味道濃郁滋味,睇見已經流晒口水,而青口都有幾多,全部都係大大隻。。,我地另外仲加左份蒜蓉包,沾埋咖喱汁一齊食簡直一流豬肉碎生菜包平時好少食生菜包,今次朋友點左原來都幾正,新鮮既生菜包住惹味既辣肉碎,非常滋味鐵板豬頸肉馬拉盞炒通菜本身馬拉盞炒菜已經好正,用鐵板上就更加惹味,而且份量都幾多架,仲有好多豬頸肉,超級推介必食呀
九龍城南角道9-11號地舖
泰式酸辣鳳爪