2013-07-13 150 瀏覽
早少少十一點幾喺公司閃出做LASER, 之後去韓國街嘆個午餐,之前無做個RESEARCH,見個門面幾韓風就直入啦,已經十二點九,依然無乜人,坐左係小角落,有個MENU 寫住LUNCH SET,但其實無餐飲,咁寫黎做乜, 取巧!可能係韓國人開館原故,MENU 中英文 跟實物 有分歧,例如我問<疏菜炒粉絲>係咪無肉,實情是有牛肉的,此點仍需改進,要不影響其它素食或對牛有敏感食客,落單前要問清楚。言歸正傳,ORDER 了傳統炸醬面$58,自古有云最傳統的食物先試到功架。賣相合格,麵條入口就覺得水份多左,應該係麵條篩水時太倉促便倒入碗中,導致水份過多。餡料算足,有洋蔥,豬肉粒,青瓜條。至於醬料不過不失,甜甜地無失望無驚喜。麵條硬硬地是我所喜歡的,整體黎講中等,南大門屬自家經營形式,小小環境,埋單要加一乃意料之外。有個嬸嬸會不時加水,不錯。

有個嬸嬸會不時加水,不錯。
炸醬麵
題外話/補充資料: 午飯時間仍要加一