2024-02-21 400 瀏覽
今天中午去黃金商場買電腦,經過見無乜人,就行入去叫了個62元餐,先講食物,本人一向支持小店,有好多餐廳味好過佢,亦都有差過佢,不過不失一個午飯,本來都唔想比個差評佢!食完起身就人,見到張單寫63元,就多口問阿姐:個餐唔係62元?一個疑似老闆,就指一指牆上海報,我見海報大大個紅字寫住都係62元,我以為眼花,時運低,見到邋遢野,就在困惑期間,老闆再指一指海報下面有行唔知係啡色定灰色細字仔寫住:價格如有更改,恕不另行通知!個疑似老闆就出聲:1蚊啫!(態度極差)重大大聲同阿姐講:「以後有客問起,就話價錢有改;恕不另後通知!加1蚊我邊度咁得閒改餐牌海報!」我聽到真係O晒咀,「1蚊啫!」你可以唔加價啫!你唔得閒改餐牌海報,咪唔好加住,等你得閒,改完餐牌先加囉!今日你加1蚊就好多客人費時出聲(出聲又比你寸),下次你加20元;30元;又恕不另行通知呀?香港商品條例;免責條款:唔係你寫行细字就大哂!免哂責任!唔識就打去海關熱線問吓!
個疑似老闆就出聲:1蚊啫!(態度極差)
我聽到真係O晒咀,「1蚊啫!」你可以唔加價啫!
你唔得閒改餐牌海報,咪唔好加住,等你得閒,改完餐牌先加囉!
香港商品條例;免責條款:唔係你寫行细字就大哂!免哂責任!
唔識就打去海關熱線問吓!