2023-04-17
湯底係呢度嘅重點,餐廳堅持使用新鮮肥牛提煉出嚟嘅天然牛油脂製作,並加入香蔥、薑、蒜、豆辦同23種中藥材,慢火拌炒8-9小時後加入牛骨高湯中熬煮🥩.我地嗌咗犇牛四寶麵 ($108)同招牌紅燒腱心牛肉麵 ($86),湯底清香濃郁,藥材香四溢🥰 牛腱心口感帶膠質、肉香醇厚,漿口嘅牛筋亦令人一試難忘!麵條非常掛湯,個人更喜歡有咬口嘅手工麵呢🍜🍗養生無骨紅棗黃酒雞 $84私房小食之一,雞肉薄皮而且嫩滑到好!誇!張!雞肉帶淡淡黃酒香,暖胃宜人🥰🥢滷味鴨腎 $98餐廳將鴨腎剪成一件件方便客人進食,鴨腎滷得入味而且非常有咬口~🍧純貞芋圓2號 $45呢度嘅甜品menu有豆花、芋圓、刨冰等等,真係豐富到眼花撩亂🤣 芋圓2號有桂花冰糖、黑糖珍珠、豆花同芋圓,最驚喜係個豆花,豆腐香氣十足!🍵冷泡凍頂烏龍茶 $34食著味道咁濃郁嘅牛肉麵,配搭返清幽嘅烏龍茶就岩晒喇🧊
🍗養生無骨紅棗黃酒雞 $84
🥢滷味鴨腎 $98
🍧純貞芋圓2號 $45
🍵冷泡凍頂烏龍茶 $34
食著味道咁濃郁嘅牛肉麵,配搭返清幽嘅烏龍茶就岩晒喇🧊