2016-08-13 2516 瀏覽
是晚係加路連山道食晚餐! 男友上網搵左呢間👇👇因為我地約好左每月既10號要吃好西今晚黎左好出名既阿麥廚房由於一早訂左台,大概7點到左餐廳估唔到星期三既晚上都咁full! 餐廳裝修簡單,唔花巧,只有少量小擺設!但又幾有味道~ 幾elegant環境雖然唔大,但都唔錯,人手好充足! 男友今次揀得幾好餐牌選擇唔算好多,每一個set都包左餐湯、沙律同飲品! 餐湯同沙律可以加數十元升級!蟹肉南瓜忌廉湯(+ $38)真材實料的一個湯,南瓜忌廉味道雖淡,但食到蟹肉同蛋白唔錯!黑松露菌湯( +$38)濃郁香醇既一個湯!黑松露油散係湯面,十分突出飲落有野菌碎粒,實屬不錯之選!兩個湯都值得升級接住落黎就係沙律,跟餐有凱薩沙律!另外加錢可升級鵝肝或者大蝦,我地一個升級左大蝦,另外一個就要番凱薩沙律!反正可以share 食大蝦占米多(+$58)無後悔升級上到台已經聞到濃郁既蝦味!廚師細心地將蝦切細,食個陣好方便,可以繼續保持議態大蝦爽口彈牙,最欣賞的是配上蝦膏去煮,味道十分濃郁另外仲有菇去配搭!整個前菜大大加分帶子黑松露意大利飯:最鐘意既海鮮之一就係帶子,所以見到有帶子既菜式,通常都會叫,今晚都不例外帶子只是微
是晚係加路連山道食晚餐!
男友上網搵左呢間👇👇
因為我地約好左每月既10號要吃好西

今晚黎左好出名既阿麥廚房

由於一早訂左台,大概7點到左餐廳
估唔到星期三既晚上都咁full!
環境雖然唔大,但都唔錯,人手好充足! 男友今次揀得幾好
蟹肉南瓜忌廉湯
蟹肉南瓜忌廉湯(+ $38)
真材實料的一個湯,南瓜忌廉味道雖淡,但食到蟹肉同蛋白
唔錯!
黑松露菌忌廉湯
黑松露菌湯( +$38)
濃郁香醇既一個湯!黑松露油散係湯面,十分突出
飲落有野菌碎粒,實屬不錯之選!

兩個湯都值得升級

大蝦占米多
大蝦占米多(+$58)
無後悔升級

大蝦爽口彈牙,最欣賞的是配上蝦膏去煮,味道十分濃郁
另外仲有菇去配搭!整個前菜大大加分
帶子黑松露野菌意大利飯
帶子黑松露意大利飯:

帶子只是微微煎香,表面煎到金黃色,內裏就十分鮮嫩!是刺身級别的帶子,沒有任何投訴的地方

意大利飯粒粒分明,濃郁既黑松露點綴其中,十分香口!這個意大利飯是配合港人口味的,唔會煮到好硬
是我喜歡的味道
BBQ烤辣味西班牙豬肋骨
BBQ豬肋骨:
男友叫左豬肋骨,我當然有幫手吃

好大的一份,其實兩個人叫一份也是合理的!

先講配菜,薯條是岩岩炸好的,香辣可口

豬肋骨肉質結實,比起平時軟林既肉質,我更喜歡這種
調味既係香辣既醬汁!食落微辣,又甜甜地,又微酸!口感豐富~的確唔錯

店員見我地食到咁上下,就細心地遞上餐飲menu.
Earl  grey
Earl grey tea:
明牌子的茶包,唔錯
Peach  iced  tea
Peach iced tea:
原本是我想叫這個的,但是日唔方便飲凍野,搵左男友幫我試
桃味好香!不過不失的一杯飲品!
兩人買單唔洗600蚊,食到抱住個肚出黎
算合理