2024-05-09 168 瀏覽
外賣店多款四川口味食物,價錢公道,位置亦都好方便。落到去外賣店都好整潔,睇得出店主好用心打理個環境。今次我地叫左:沙薑雞❤半隻 雞係三黃雞,雞肉質嫩滑,皮脆骨同肉都好軟嫩,脂肪較豐滿,食起黎雞味好濃,而沙薑汁夠哂結身,係我最中意既質地,味道非常濃郁,口感好厚實,唔會好似出面成日食到果D咁水汪汪。因為我拎返屋企食,店主就好細心教我返去用熱水浸隻雞絃分鐘之後倒左D水,再淋沙薑汁同蔥花上去就食得。所以沙薑汁同蔥花係另上!!!口水牛腩 ❤ 口水醬汁,紅油夠哂麻香,超級足料有齊花椒 辣椒碎,花椒味突出。牛腩好軟淋,份量2個人食岩岩好,牛味香濃,必點呀~ 怕太辣所以要求汁另上,返到屋企食整熱返,想食幾辣就自己"點"幾多汁~ 正呀食材同醬汁都係店主每日自己親手整,絕對食得出食材本身既鮮,同用心炮製既調味。