2024-07-10 2092 瀏覽
老實講,我係嚟試試自己運氣 有冇緣坐到去鋪頭中間棵櫻花樹下😝雖然今次無緣坐嗰度,但相信不久嘅將來我會再嚟㗎😆餐廳為一間套餐+自助任食台灣火鍋店顧客需於門前先揀定屬意嘅套餐入座後基本上肉類同熱食係掃QR code落單蔬菜、丸類、包裝粉面就以自助形式隨便揀、隨便攞。第一次幫襯,攞個中位數,先試試個套餐B-澳洲M7- 選料牛胸腹,肉質滑溜,有牛味,配沙茶湯底認真和味😋牛板腱同卡樂beef都有牛味🥘沙茶湯底- 底有洋蔥、紅蔥頭、蒜頭同青蔥多樣重口味,淡淡沙茶味,足夠令食材有味,但不至於油膩,讚呀👍🥘椰子雞湯- 底有紅棗、杞子,奶味濃,搭配蔬菜可以令蔬菜本身嘅甜味提升,係一個唔錯嘅選擇😌自助吧款式超多但依然做到好整潔🫶🏻食材refill速度都好快,所以食材都幾新鮮👍夾左幾次魚皮都係卜卜脆架🤩另外值得一讚嘅係台式小食sssss🤡等緊個湯底滾,就已經可以食食食😆當中我encore得最多嘅係台南虎城蝦捲‼️黐咗線咁好味,就咁拎出嚟賣我都會keep住幫襯🤭🤭🤭仲有花雕嫩雞肉同阿嬤金錢肚‼️點會諗到搭單嘅小食都會炆到淋、入哂味架🤪廚師一啲都唔馬虎,叫人點可以唔回頭呀😌最後,感動七百萬人嘅係餐廳有勁多款甜品揀,
雖然今次無緣坐嗰度,但相信不久嘅將來我會再嚟㗎😆
餐廳為一間套餐+自助任食台灣火鍋
顧客需於門前先揀定屬意嘅套餐
入座後基本上肉類同熱食係掃QR code落單
蔬菜、丸類、包裝粉面就以自助形式隨便揀、隨便攞。
第一次幫襯,攞個中位數,先試試個
牛板腱同卡樂beef都有牛味

🥘沙茶湯底- 底有洋蔥、紅蔥頭、蒜頭同青蔥

自助吧款式超多但依然做到好整潔🫶🏻
食材refill速度都好快,所以食材都幾新鮮👍
夾左幾次魚皮都係卜卜脆架🤩

另外值得一讚嘅係台式小食sssss🤡
等緊個湯底滾,就已經可以食食食😆
當中我encore得最多嘅係台南虎城蝦捲‼️

最後,感動七百萬人嘅係餐廳有勁多款甜品揀,務求要你捧住個大肚髧走😁

🧇窩夫外脆內軟,配雪糕好味
🍧愛玉凍似白肉涼粉,味道幾新奇😝
🍮黑糖豆腐花豆味濃郁,質感滑溜,但其實又同我哋平時食開嘅豆腐花唔同,佢比較似係豆味嘅蒟蒻🙂
試完店家自製嘅仲可以揀杯movenpick/ 食條雪條,真係滿載而歸🥳